Over Scouting

Home / Over Scouting

Kralingsche Troep :
Scouting de Kralingsche Troep maakt deel uit van Scouting Nederland. Dit is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en heeft meer dan 100.000 actieve leden! De jeugdleden en vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.100 Scoutinggroepen.

Bij Scouting de Kralingsche Troep besteden de jongens en meisjes op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelt ieder zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren. Omdat we iedereen deze kans willen bieden, is ook iedereen meer dan welkom is bij Scouting de Kralingsche Troep.

Doelstelling(en) organisatie:
Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Werkterrein van de organisatie :
Gebied Prins Alexander, wijk Prinsenland en ’t Lage Land.

Scouting en haar omgeving:

Scouts zie je overal: op zaterdag in en om het clubhuis, maar bijvoorbeeld ook met activiteiten in het Prinsenpark, de dodenherdenking en Koningsdag in de wijk. In het dagelijks leven zie je Scouting overal! Een belangrijk motto bij Scouting is dan ook ‘de wereld een beetje beter achterlaten dan dat je hem gevonden hebt’.

Scouting neemt een belangrijke positie in het dagelijks leven. Dit vertaalt zich naar vier maatschappelijke peilers: jeugd en vrijwilligers, jeugd en maatschappij, jeugd en leren, en jeugd en groen. Op elk gebied leveren scouts hun bijdrage aan de maatschappij.

Onze scoutinggroep staat niet op zich zelf, maar is een onderdeel van de wijk. In goed overleg met onze buren en instellingen in de wijk zullen activiteiten worden georganiseerd op en buiten ons terrein, o.a. in het Prinsenpark of de Ringvaartplas. Ook kunnen anderen gebruik maken van ons gebouw/terrein.

Onze scoutinggroep werkt o.a. samen met de Rotterdamse Reddingsbrigade, Het gilde van de Dukdalf (Sinterklaascentrale Rotterdam), het Oranje Kruis, speeltuin Pietje Bell, de dienst Activiteiten en Recreatie van Humanitas Akropolis en verschillende wijkinitiatieven. Verschillende malen per jaar worden gezamenlijke opkomsten gedraaid en/of wordt van het gebouw en terrein gebruik gemaakt.

In 2014 zijn we een samenwerking gestart met Het Oranje Kruis. Onze scoutinggroep organiseert samen met leden van het Oranje Kruis EHBO-cursussen en herhalingsoefeningen. Op dit moment maken 30 deelnemers deel aan deze activiteiten.

Sinds 2015 heeft de Kralingsche Troep samen met o.a. de winkeliersvereniging ’t Lage Land, een burgerinitiatief ingediend voor de organisatie van de Dodenherdenking in Prins Alexander.  Jeugdleden hebben een bijdrage geleverd aan de kranslegging.