Kralingsche Troep - Bevers - Bever info

BLeft

De "bevers" zijn de jongste SPELTAK van de KRALINGSCHE TROEP

Ben jij tussen de 4½ en 7 jaar?
Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen en lekker buiten te spelen? Kom dan bij de bevers van de Kralingsche Troep! Hier doe je allemaal spannende dingen met kinderen die even oud zijn als jij.
Elke zaterdag van 10.00-12.00 uur.

Contributie:
Jongeren onder de 19 jaar kunnen 4 weken gratis "meedraaien" om te zien of hij/zij het leuk vindt.
Na één maand wordt de contributie op de rekening verwacht.
De contributie bedraagt € 12,00 per maand.
(Verdere info over de contributie zie de navigatie -> KT Algemeen / Contributie)

badge
badge
badge
badge

Scoutfit en Badges:
Als je lid bent van Scouting draag je een Scoutfit blouse. Deze koop je zelf als je lid wordt.
Als je vervolgens geïnstalleerd wordt krijg je hier het een en ander bij uitgereikt.
Elke speltak (leeftijdsgroep) heeft een eigen kleur Scoutfit.
(Meer info over Uniformen zie de navigatie -> KT Algemeen / Scoutfit)


beaver-flagDe kinderen van 4½ tot en met 7 jaar worden bij Scouting "bevers" genoemd. Bevers doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving.
Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers.
De bevers spelen in het thema Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen.
De naam "bevers" is afgeleid van de speltak "Beavers" bij de scouting in Canada.
In Nederland is de naam overgenomen, maar is er een ander verhaal bij bedacht. In plaats van de nadruk op het bos en de dierenvrienden ligt de nadruk bij de bevers in Nederland op het dorp Hotsjietonia; wie daar wonen en watvoor avonturen er beleefd worden.

Hotsjietonia (Dorp)
In het Dorp Hotsjetonia vind je allemaal verschillende huizen. Hier wonen de dorpsbewoners van het dorp. Je vindt er Professor Plof en Rozemarijn, Rebbel en Bas Bos, Stanley Stekker, Sterre Stroom en Steven Stroom, Keet Kleur en Fleur Kleur en Noa. Stuiter is meestal te vinden op het speelveld, maar vaak is hij ook op stap met een van de dorp bewoners.
De ochtend proberen wij elke week in het zelfde ritme te laten verlopen.
Tijdens het openen hijsen wij de bevervlag waarna wij het openingslied zingen
dan gaan wij buiten wat spelletjes doen variërend van tik tot bal en behendigheids spelletjes.

Om 11.00 uur drinken wij limonade en eten er natuurlijk een koekje bij, tijdens het uitdelen zingen wij ons z.g. limonadelied.


Na de limo gaan wij iets knutselen wij maken altijd iets wat leuk is en toch in één opkomst klaar is. Daarna gaan wij weer wat spelletjes doen.
Om 12.00 uur sluiten wij met ons sluitingslied.
Tijdens de opkomsten proberen wij de kinderen zoveel mogelijk de dingen samen te laten doen. De grotere helpen de kleinere en als er dingen gesjouwd moeten worden doen we dat altijd minimaal met zijn tweeën.


plop
badgeEnkele keren per jaar hebben wij een logeerweekend.
Wij slapen dan 1 nachtje in ons eigen groepshuis en doen overdag leuke dingen
In zo'n weekend hebben wij een thema, wat wij uitwerken in spel, knutsel en eet activiteiten.
plop
De Bevers van de Kralingsche Troep doen ook mee met bijeenkomsten van de Regio Rond de Rotte. De Bever-Doe-Dag is een speciale dag voor de speltak Bevers. Het is een dag waarbij alle beverkolonie's uit een regio van Rotterdam bij elkaar komen om samen de verjaardag van Bevers te vieren.

lijn

8 belangrijke Activiteiten voor een goede variatie in ons scoutingprogramma:

1. Uitdagende scouting technieken (Stanley Stekker)
2. Expressie (Keet Kleur en Fleur Kleur)
3. Sport & Spel (Stuiter)
4. Buitenleven (Bas Bos en Rebel)
5. Internationaal (Sterre Stroom en Steven Stroom)
6. Samenleving
7. Identiteit (Noa)
8. Veilig & Gezond (Professor Plof en Rozemarijn)
dorp-klein

In Hotsjietonia vind je deze 8 activiteitengebieden terug in de huizen van de bewoners.
plopIn het midden van het dorp vind je een dorpsplein met een vlaggenmast. Daar is het gebied Samenleving.
plopIn het noorden is het bos waar Bas Bos en Rebbel wonen. Een leuke plek voor buiten spelen (Buitenleven)!
plopAan de rand van het dorp stroomt ook een rivier; hier ligt de boot van Sterre en Steven aangemeerd. Sterre en Steven kunnen gemakkelijk wegvaren met de boot; dan kom je op andere locaties (Internationaal).
plopVlakbij de boot staat het huis van Stanley Stekker. Hier is plek genoeg om Scoutingtechnieken te doen.
plopTen zuiden van het dorpsplein vind je Expressie. Waar anders kun je dat doen dan bij het huis van Keet en Fleur Kleur?
plop Helemaal aan de linkerkant van het dorp vind je het spelveld. Balkjes om op te lopen, een klimhuis om in te klimmen en af te glijden en natuurlijk gras, ideaal voor actieve Sport & Spel activiteiten.
plopNoa hoort bij het gebied Identiteit. Hier kun je weer even bij jezelf komen of je verjaardag vieren.
plopMet professor Plof in de buurt is het soms een beetje gevaarlijk, Rozemarijn let goed op de kinderen. Hier kun je een programma doen rondom Veilig & Gezond. Rozemarijn is ook heel verzorgend en verwend je graag met lekkere limonade.

lijn

Stanley Stekker is de technische man van Hotsjietonia. Hij is gek op cijfers, schema’s en berekeningen. Overal probeert hij constructies voor te maken en originele oplossingen te verzinnen. Soms is hij een beetje verlegen of let hij te veel op details. Aan het huis van Stanley zie je meteen dat er een uitvinder woont. Gelukkig zijn alle gevaarlijke dingen goed opgeborgen. Stanley is stiekem verliefd op Noa.
Keet Kleur is een tiener. Keet is een echte kunstenaar: ze is vrolijk, en er zit allemaal verf op haar kleding. Voor het dorp maakt ze de mooiste dingen en versieringen. Keet kan in haar creativiteit en enthousiasme ook wel een beetje ondeugend of brutaal zijn.
Fleur Kleur is de moeder van Keet en is al net zo creatief als haar dochter. Ze vertelt allerlei verhalen, waarvan je nooit weet of ze nu wel of niet echt gebeurd zijn. Haar fantasie gebruikt ze ook voor haar eigen toneelstukken en ze naait haar eigen kleding in haar naaiatelier.
Stuiter is een 6 jarig kind en de hoofdfiguur in de verhalen over Hotsjietonia. De bevers kunnen zich identificeren met Stuiter, ze beleven de avonturen door de ogen van Stuiter. In de beschrijvingen wordt Stuiter dan ook niet specifiek beschreven en heeft ook geen eigen huis in het dorp, zodat iedere bever zichzelf er wel in kan herkennen. Stuiter is dol op spelletjes en houd er van om lekker actief bezig te zijn. Stuiter is altijd vrolijk (soms een beetje té enthousiast) en voor iedereen een echte vriend.
Bas Bos is de altijd bezige en sterke boswachter. Hij is bijna altijd wel in het bos te vinden en weet alles over de natuur. Bas kan alle vragen over planten en dieren beantwoorden. Bas neemt graag de leiding en is ook wel makkelijk uit de tent te lokken.
Rebbel is een boerendochter die veel kletst en alles over iedereen weet. Een geheim bewaren, vindt ze moeilijk. Ze is de vrouw van Bas Bos en woont met hem in het boswachtershuisje. Ze is gek op dieren en verzorgt veel van de gewonde bosdieren die Bas mee naar huis neemt.

Sterre Stroom is een stoere vrouw die houdt van kamperen en reizen. Ze is altijd in voor een speurtocht of gave activiteit. Ook op het water weet ze de weg te vinden. Ze heeft stapels fotoboeken van de verre reizen die ze gemaakt heeft en waar ze graag over vertelt. Sterre woont samen met haar broer Steven op een boot.
Steven Stroom is de broer van Sterre. Steven is een jonge en actieve vent die allerlei leuke speurtochten uit kan zetten en kaart en kompas niet moeilijk vindt. Wel heeft hij last van angsten als hoogtevrees en is hij een beetje bang in het donker, maar samen met iemand durft hij bijna alles. Steven slaapt in een kooi met gordijntjes ervoor, zodat zijn zus geen last heeft van zijn bednachtlampje.
Noa heeft donker lang golvend haar en ziet er een beetje oosters uit, ze maakt graag nieuwe vrienden. Je kunt bij haar ook lekker uitrazen of uithuilen. Noa is af en toe wel een beetje dromerig. In en om haar huis liggen overal kussens waar je lekker uit kunt rusten en niks hoeft te doen.
Professor Plof is de verstrooide professor met warrig haar en een witte jas. Professor Plof kan je helpen als je een oplossing zoekt voor een probleem. Hij ziet alleen niet altijd de gevaren in van zijn experimenten. Hij is de man van Rozemarijn en heeft de kas in de tuin van de boerderij ingepikt.
Rozemarijn is een leuke, gezellige en praktische vrouw. Ze is dol op bloemen, planten en koken en vindt het leuk als je op bezoek komt in haar boerderij. Ze helpt kinderen met het uitvoeren van hun plannen en is goed in improviseren. Ze kan soms wel een beetje overbezorgd zijn.
leiding

Ben je eenmaal tussen de 7 en 8 jaar, dan kan je "overvliegen" naar de de volgende groep, de Welpen.
  Leuke voorlees verhaaltjes

Scouting Kralingsche Troep